Шоколадними цукерками люблять ласувати майже всі, незалежно від віку і статі. А що вже тепер їх різноманіття у супермаркетах – нашим батькам і не снилось, і не мріялось.
Багато хто у дитинстві збирав фантики (принаймні , цим займались мої ровесники у моєму дитинстві). Найбільшим щастям було мати обгортки від шоколадних цукерок “Білочка”, “Кара-Кум”, “Червоний мак”, “Ранок у лісі”, а обгортки від шоколадок Московської фабрики ім. Бабаєва – це було щось. Може, хтось і пам’ятає малесенькі шоколадки на 5 грамів із зображеннями на них героїв тодішнього дитячого журналу “Мурзилка”. Це тепер нікого з дітей не здивуєш такими ласощами. Наші діти і внуки ростуть із кіндерами, “Барні”, снікерсами тощо. А тоді… Це – смак нашого дитинства. Фантики складались у круглі корорбки з-під монпасьє. І коли надворі було гарно і сонячно, дівчатка (в основному такі колекції були саме у дівчаток) виносили свої скарби у двір, висипали їх на стіл і з трепетом перебирали і хвастались ними одна перед другою, обмінювались. Головне. щоб обмін був рівноцінний. Ну, майже як філателісти.
Ну, це був ліричний відступ. А зараз приступимо до виготовлення квітів із цукеркових обгорток , а саме обгорток-тарілочок (таких як у коробках “Есферо”, наприклад, Дуууже смачні цукерки.). Отже нам потрібні:
ножиці;
клей (наприклад, “Глобус”)універсальний водостійкий;
обгортки-тарілочки;
кружечки картону діаметром 2см;
двосторонній скотч.
Отже, перше, що ми зробимо -виріжемо із “тарілочок” серединку:
Другий крок. Поріжемо одержані смужки на пелюстки двох видів -більші і менші.
Третій крок. З допомогою двостороннього скотчу по кругу наклеюємо пелюстки в три ряди, найкоротші пелюстки в останньому ряду, як на фото.
Четвертий крок. Щоб зробити серединку, потрібно скрутити стрічечки, які залишились від менших пелюсток. На середину квітки капнути краплину клею і міцно притиснути закрутки на 20-30 секунд. Квітка готова. Тепер її можна використати для прикрашання листівки тощо.
Спробуйте, і у вас обов’язково вийде. А , можливо, ще краще. Успіху!
І як вам стаття?